,,Slăvesc în inima mea Zeiţa al cărei corp este scăldat în ambrozie, mai frumoasă decât fulgerul, şi care, atunci când îşi părăseşte sălaşul şi intră în palatul regal al lui Shiva, deschide lotuşii canalului axial al iubirii.”

Bhairavi-Stotra

marți, 28 octombrie 2008

Ce nu este TANTRA

Fiecare proces, fiecare dorinţă, oricât de neelevată ar fi, poartă în sine o sclipire de sacralitate pe care tantra urmăreşte să o identifice şi să o pună în lumină”. ( John Blofield, Misticismul tantric din Tibet).

Unii adepţi occidentali privesc Tantra ca pe o practică erotică în genul Kama Sutra şi folosesc tehnicile sexuale ca pe nişte instrumente necesare în practica spirituală. Această raportare a dat naştere la aşa-numita neo-Tantra care a fost denumită în glumă de către Lama-şii tibetani, “California Tantra”.

Perceptia romanilor in legatura cu TANTRA este de maniera occidentala, dar mult mai nuantata si mai pitoreasca, de o coloratura aparte. Fenomenul MISA, controversat si neinteles de marea majoritate a romanilor, a adus insa in discutie mai mult decat in tarile vecine termenul TANTRA. Dar, cu atat mai mult, sensul lui real a fost denaturat.

Desigur, o restabilire a semnificatiei in acord cu adevarul ar necesita eforturi uriase. Pentru ca si aici proverbul romanesc „Un nebun arunca o piatra –n apa si zece destepti n-o pot scoate” se aplica ... presa romaneasca a facut TOTUL ca sa dezinformeze si sa creeze acel hallou mistic, ocult, misterios, chiar periculos in jurul unor oameni altminteri pasnici si simpatici, yoghinii, in mare parte practicanti de TANTRA YOGA.

Dar românii ar trebui să ştie clar ceea ce NU înseamnă TANTRA.

TANTRA NU înseamnă „deschidere” in sensul pe care limbajul de pe net il foloseste: „Credeam ca eşti deschisă: am văzut că cochetezi cu TANTRA... chiar nu vrei sa faci sex pe videochat?”

TANTRA NU înseamnă perversiuni sexuale. Libertatea sexului total nu este exclusă în cuplul de îndrăgostiţi... pentru că REGULA DE AUR in TANTRA este IUBIREA. Doar într-un cuplu armonios şi profund iubitor se pot angrena energiile benefice ale iubirii şi se pot experimenta cu succes tehnici amoroase diverse.

In general, TANTRA NU înseamnă doar sex, scopul TANTRA-ei nu este obţinerea plăcerii- orgasmul propriu-zis. Confuzia apare de la realitatea ca extazul beatific ce apare în TANTRA adevarata este legat de momentul natural , organic al orgasmului.

TANTRA NU înseamnă sex în grup. Pentru asta s-a inventat alt termen: swing.

Dar despre ceea ce înseamnă şi ceea ce NU înseamnă TANTRA, căutătorii cu adevărat interesaţi vor afla, de bună seamă... Se spune că un discipol a cerut cu ardoare Maestrului său să-i aducă dovezi clare despre existenţa lui Dumnezeu, astfel încât să nu-l mai chinuie îndoiala vreodată. Maestrul i-a spus: „Eu cred că Dumnezeu există. Nu am nevoie de dovezi. Dacă tu ai nevoie de dovezi, caută-le!

Niciun comentariu: