,,Slăvesc în inima mea Zeiţa al cărei corp este scăldat în ambrozie, mai frumoasă decât fulgerul, şi care, atunci când îşi părăseşte sălaşul şi intră în palatul regal al lui Shiva, deschide lotuşii canalului axial al iubirii.”

Bhairavi-Stotra

sâmbătă, 13 martie 2010

Calităţi tantrice

Nu trebuie să practici TANTRA ca să fii o fiinţă tantrică. Te naşti sau nu cu dotări pentru TANTRA. Cu alte cuvinte, există oameni făcuţi anume pentru dragoste după cum sunt alţii născuţi cu dotări artistice sau intelectuale de excepţie. Tantrele vorbesc despre faptul că venim pe lume cu anumite dotări fizice şi psihice bine determinate în conformitate cu programul karmic pentru care ne-am încarnat în această existenţă. Pentru adepţii tantrismului există câteva caracteristici evidente care predestinează anumite fiinţe dotate pentru această cale spirituală, ceea ce nu împiedică totuşi pe nimeni să o abordeze.

„Caracteristici tantrice feminine

Tradiţia tantrică susţine că femeile trebuie să aibă pielea mătăsoasă, albă şi mată, cu nuanţe de culoarea fildeşului; ochii de o expresivitate aparte şi magnetism fascinant, cu nuanţe de culoare verde sau chiar violet liliachie, sânii foarte mari şi fermi, părul fin şi mătăsos, roşcat sau blond; muntele lui Venus proeminent, un corp armonios, plin de vitalitate,, pieptul şi şoldurile subliniate, manifestarea învăluitoare a unui magnetism de vitalitate sexuală neobişnuită şi de feminitate tulburătoare; glasul gingaş şi melodios; fruntea în întregime netedă; prezenţa la baza nasului a unei forme speciale asemănătoare cu litera grecească II răsturnată; excitabilitatea extremă pe care o produce la asemenea femeie mângâierea zonei urechilor.
Există şi alte caracteristici extrem de rare. Cei mai exigenţi tantrici recomandă necesitatea de a se alege iubite foarte vitale sexual, special antrenate în prealabil, care să prezinte pe deasupra o caracteristică remarcabilă (înnăscută sau dobândită prin anumite tehnici secrete): absenţa ciclului menstrual sau reducerea lui cantitativă la extrem, datorită introvertirii (transmutării şi sublimării) energiilor sexuale.

Caracteristici tantrice masculine

Bărbaţii dotaţi în mod special pentru TANTRA se recunosc după intensitatea şi puterea cu totul excepţională a privirii care, în cazul lor, electrizează şi hipnotizează spontan: existenţa, imediat deasupra nasului, a mai multor şanţuri verticale net pronunţate; un membru viril, puternic, cu mult mai lung decât media, capabil de a susţine o erecţie neîntreruptă mai multe ore în şir, fără a ejacula deloc în acest interval; un câmp de forţă virilă de o frecvenţă electrizantă, prezent în mod spontan şi continuu în jurul său, care dă senzaţia de focar lăuntric centrifug. Aceste particularităţi sunt însă în general orientative şi nu urmăresc să împiedice nimănui accesul la această ştiinţă fascinantă.”


http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=1772

Pentru imensa majoritate a oamenilor contează foarte puţin aceste consideraţii, fie şi pentru faptul că, mai ales europenii, sunt impregnaţi cu o viziune raţionalistă, adeseori simplistă şi simplificatoare asupra vieţii. Orice om are o viaţă sexuală. Sexualitatea este, în fond, un atribut al întregii existenţe.

Totuşi, ca în orice domeniu al creaţiei, şi în sexualitate există deschizători de drumuri, fiinţe care, cunoscându-şi capacităţile fizice şi psihice speciale, descoperă în sex un domeniu fascinant şi plin de resurse, o cale spre devenire spirituală.

Niciun comentariu: