,,Slăvesc în inima mea Zeiţa al cărei corp este scăldat în ambrozie, mai frumoasă decât fulgerul, şi care, atunci când îşi părăseşte sălaşul şi intră în palatul regal al lui Shiva, deschide lotuşii canalului axial al iubirii.”

Bhairavi-Stotra

marți, 28 octombrie 2008

Plenitudinea interioară

Succesul? El nu înseamnă pentru fiecare dintre noi acelaşi lucru... îţi stabileşti singur standardele, trebuinţele. Oamenii au orizonturi de aşteptare diferite, trebuinţe diferite... dar, în toate cazurile, esenţial e să ştii ce vrei... şi asta o ştii cunoscându-ţi natura reală. A-ţi cunoaşte identitatea la modul real este cheia oricărei reuşite în viaţă. În fiecare dintre noi zace un potenţial imens... practic, nu ne lipseşte nimic pentru a fi fericiţi. Este însă esenţial să ajungi să-ţi cunoşti fiinţa reală. Revenim la ceea ce vechii greci lansau ca imperativ de prim ordin: "Cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte universul întreg cu energiile şi forţele sale ascunse". La drept vorbind, natura noastră reală reprezintă modelul divin proiectat în fiinţă... potenţial, suntem nelimitaţi. Limitele noastre se situează la hotarul stabilit de insăşi mintea noastră. Fără îndoială că a trăi mereu cu sentimentul unei veritabile plenitudini interioare înseamnă cea mai importantă cucerire pe care omul o poate repurta asupra lui însuşi. Există o LEGE A FOLOSINŢEI ilustrată magistral in Pilda cu talanţii de către Iisus. Să-ţi cunoşti "darurile" cu care ai fost înzestrat, iată cheia care deschide porţile înţelepciunii.


Starea de plenitudine interioară... acea mulţumire a sufletului graţie căreia manifeşti mereu bucuria de a trăi... ea atrage, prin rezonanţă, succesul în tot ceea ce intreprinzi... să ştii ce vrei, să îndrăzneşti, să acţionezi conform crezului tău, deplin integrat în Legea divină... Dumnezeu îi ajută pe luptători..."celui ce are i se va da, iar celui ce nu are i se va lua şi ceea ce are"... Secretul succesului? Ai incredere în tine şi în bogăţia ta interioară! Starea de gol şi de sărăcie interioară întreţine blazarea, autosuficienţa, lipsa de ţel, aceşti duşmani de moarte ai sufletului.

Un comentariu:

Vio spunea...

:) La secretul succesului... ai spus putine... Totul e simplu, dar atat de mult ne-am indepartat de simplu incat am ajuns sa avem nevoie de metode pentru a ne redescoperi, de ajutoare si daruri in calea noastra. Eu cred ca se leaga cu cele scrise in "Povestea cu golul din noi", dar si acolo subiectul e tratat doar pentru cei cu intelegerea putin mai ascutita...